Robottechnológiával működő automata ipari mosót fejlesztett a Logicon

A high-end robottechnológia innovatív megoldásai révén egyedülálló fejlesztést valósít meg a Logicon Invest Magyarország Kft. robotizált autóipari göngyölegek mosására alkalmas gépek beszerzésével. A beruházás Európa-szerte unikális, a berendezésekkel és az üzemi folyamatokkal kapcsolatos kérdéseinkre Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Logicon Invest Magyarország Kft. tulajdonosa, illetve Számel Zoltán a Logicon Invest Magyarország Kft. ügyvezetője válaszolt.

A beruházás eredményeként a munkatársak milyen más munkával tudják tölteni az időt?

Tirpák István: Az automatizálás természetesen nem jelenti a teljes munkavállalói létszám leépítését, hiszen továbbra is vannak és lesznek is olyan feladatok, amelyekhez szükséges az emberi erőforrás.

A beruházással az volt a célunk, hogy megnöveljük a kapacitásunkat és így újabb vevői igényeket tudjunk kiszolgálni, ezáltal a meglévő emberi erőforrást átcsoportosítva kínáljuk a szolgáltatásainkat. Fontos megjegyezni, hogy a robotokat is „ki kell szolgálni”, így a meglévő munkavállalók képzésével tudjuk újrahangolni a tevékenységünket.”

Mi jellemzi a berendezés paramétereit?
Számel Zoltán: Az új automatizált folyamatoknak köszönhetően a mosóberendezések teljesítményét 100-150%-os szintre tudjuk majd emelni szemben a jelenlegi 60-80%-os szinthez képest. Ez egy rendkívüli eredmény amellett, hogy a kieső üzemidők szinte teljesen eltűnnek, hiszen nincs szükség műszakváltásra, amikor is a gépek leállnak és nem termelnek.”
A teljes cikk a Penzcentrum.hu oldalán ide kattintva tekinthető meg:
https://www.penzcentrum.hu/tech/20211222/robottechnologiaval-mukodo-automata-ipari-mosot-fejlesztett-a-logicon-invest-magyarorszag-kft-x-1120451